Solcelleanlæg

Solcelleanlæg kan være dyrt at anskaffe sig. Men i den lange løb vil du komme til at spare en del penge over de næste år.køb et solcelleanlæg

Solcelleanlæg basis viden

Som nævnt tidligere er en solcelle en halvleder der omdanner forskellige former for lys direkte til elektricitet, ved hjælp af en fotoelektriske effekt. Solceller producerer elektricitet helt uden nogen form for bevægelige dele. Derfor er der tale om en meget robust og driftsikker teknologi der kræver minimal vedligeholdelse og holder i adskillige år. I slutningen af 80’erne blev solcelleanlæg / solfangeranlæg hovedsagligt benyttet til elforsyning i de områder som ikke havde direkte adgang til den offentlige elforsyning. Disse solcelleanlæg var da forsynet med et batteri som blev benyttet til energilagring på de tidspunkter hvor der ikke var så stor behov for elektricitet, som f.eks. om natten. Disse typer af solcelle anlæg blev hovedsagligt brugt til ting som lysbøjer,drift af telekommunikation, vejbelysning samt elforsyning af private huse eller landbrug hvor der endnu ikke er lagt kabler eller der er god plads til at udnytte solens stråler i et moderne solcelle anlæg eller et solfangeranlæg så som her på Træ Briketter fra komproment.

Siden da er der hovedsagligt i Europa at der blevet bygget større mængde solcelleanlæg som har direkte nettilslutning hvor alt overskudsstrøm sendes ud i, enten til private husstande eller den producerede elektricitet sælges direkte til de store elselskaber som kan ved kan nøjes med at producere en mindre mængde energi om dagen og så benytter en større mænge energi produceret på solceller om dagen. Siden da har der været en kraftig stigende interesse, netop for at anvende solceller de steder, hvor der i forvejen findes et elnet. Dette skyldes hovedsageligt man ønsker en stigende andel af den vedvarende energiproduktion, samt forventninger om at solcelleteknologiens økonomiske og tekniske- udvikling vil være med til at gøre solcelleanlæggene helt rentable, uden tilskud inden for en kort årrække. Der fokuseres blandt andet på nye muligheder for anvendelse i projekter med f.eks bygningsintegrerede solcelleanlæg som solfanger i hustage eller til større projekter inden for industrien.

Solenergi er i voldsom udvikling og her i Danmark er vi med helt fremme når det handler om grøn og miljøvenlig energi som f.eks sol energi. Vi har flere større producenter af solfangeranlæg, solcelle lamper ja endda et par enkelt demo el biler som køre på sol. Lige som med LED lamper er det her tale om en meget miljø rigtig energi kilde da den ikke benytter jordens ressourcer til andet end fremstillingen og ikke udleder nogen form for CO2 eller anden forurening.

Normalt placeres solceller på taget af den bygning der skal forsynes med el, men dette er ikke et nødvendigt da det er også er muligt at benytte facader eller stativer på jorden til disse solfangeranlæg. Typisk vil et solcelleanlæg til en almindelig husstand kunne levere 1-6 kWp solcelleeffekt og derved producere omkring 850 kWh/kWp pr. år her i 2012, men teknologien går dog hurtigt fremad på dette område og effekten og størrelsen på solcelleanlæg forbedres konstant og i løbet af blot få år vil dette tal se helt anderledes ud end nu.