Solcelle lamper

Solcelle LED Lamper på solceller teknologiSolcelle lamper er lamper med små solpaneler monteret på toppen til at genoplade f.eks almindelige tredobbelt AAA Ni-Cad batterier. Lyset er basret på LED pærer, der bruger meget lidt kraft og i teorien holder i manger flere år end en traditionel pære gør. De mest kendte eksempler på solcelle lamper er fleste havelamper vi finder i alle større plantecentre og byggemarkeder men et sted hvor solcelle lamper vinder stort ind er til gadebelysning. Det store problem med solcelle lamper forhen var et teknologien ikke var effektiv nok til at i løbet af en dag lade nok energi op til at holde en 60w pære kørende ri flere timer. Med introduktionen af LED pærer er dette nu helt anderledes, en typisk LED pærer som svare til 60w belysninger bruger omkring 4-6w hvilket en moderne solfanger som dem der er indbygget i de nye solcellelamper, nemt kan håndtere selv på en overskyet regnvejrs dag. Vi vil i løbet af de næste par år se flere og flere former for gadebelysning skifte over til den teknologi da den ofte kræver mindre vedligeholdelse, er billigere i drift og man slipper for at trækker ledninger.

Mens sol-drevne belysningsløsninger ikke er ny, er anvendelsen af denne teknologi på et realistisk skala som ikke har været rentabel i fortiden.
Med den nye solcelle energi løsning og LED-belysning er det nu muligt at masse producere solcelle lamper og pærer til en lav pris og med stor effekt så man samtidig slipper helt for besværet med ledninger, opladning eller udskiftning af batterier samt de holder ofte betydelig flere timer end en traditionel pære gør.
Lysdioder er en revolutionerede nyhed inden for belysning ligesom de mere moderne solceller er med til at gøre alt dette meget mere attraktiv for både private og for virksomheder, vi regner med at se en kraftig fremgang i brugen af solcelle energi fremover inden for flere og flere ting.
De er energieffektiv, holder op til 75.000 timer, kræver ingen vedligeholdelse og giver god kvalitet lys. Desuden er de lyser de på fuld styrke fra du slår strømmen til (det vil sige der er inden glødetråde eller gasser der første skal varmes op stille),de er stødsikker og kan tåle transport i hårde miljøer. De kører også direkte off lav spænding batterier, noget, der gør dem ideelle til sol belysningsløsninger som f.eks solcelle lamper men ikke helt så eget til en moderne solfanger eller solceller anlæg. Solcelle lamper er kommet for at blive og vi kan forvente at se endnu mere af den slags i takt med at teknologien forbedres endnu mere.