Bæresele af genbrugsstof – øko genbrugs bæreseler

Her forleden dag faldt jeg, inde på The Huffington Post, over et nyt grønt koncept af et nystartet Dansk firma Better World Fashion. DU kan læse hele indlæget “Good for the environment” – herinde på brian hughes artikel. Konceptet går kort fortalt ud på at de tager gammelt læder og skin og syer det om til nye læderjakker. Dette alene er jo ikke noget man ikke har hørt før, omsyning og genbrug af tøj har været fremme i flere år. Men alligevel er de lykkes med at tilføre noget nyt til koncept, så det kommer op på et niveau hvor det faktisk betyder noget.

bæreseler til børn og babyer fra Better World Fashion - genbrug og grøn innovation

Her på SolcellerEnergi.dk er vi ret glade for grøn energi og grønne tiltag som er med til at passe på vores miljø, så derfor er et altid godt at se nye projekter, hvor da faktisk tager den del med i deres forretningsgang. Men hvad er det udover over genbrug af læder til nye bæreseler til mænd og kvinder, som gør hele dette koncept så spændende? Det er faktisk flere dele i hele konceptet som er med til at gøre det rigtigt spændende, lad os prøve at se på nogle af de mere interessante. Læs mere om bæreselerne her på https://storage.googleapis.com/baereseler/baere-sele.html

100% genbrugs produkter

Ikke nok med at læderet i deres bæreseler og slynger er genbrug, faktisk så er alt på bæreselen lavet af genbrugs materialer. F.eks. er foret på indersiden af bæreselen, lavet af gamle plastik flasker, knapper og lynløse er lavet af genbrugs metal, så ingen nye produkter er blevet brugt til fremstillingen af deres bæreseler, slynger og strækviker. Og selvfølgelig bliver jakkerne produceret her i Danmark under ordentlige forhold. Et koncept de også har været ret vilde med her på Fashion Forum – bæreseler

Returnere og få penge igen

Når man så er blevet træt af sin strækvikle eller slynge, har man to muligheder. Den ene er du kan returnere din bære sele og få penge igen, den anden er at du returnere jakken og får 50% på rabat på den næste bæresele du køber derinde. Dermed er man med til at sørge for at ingen bæreseler går tabt, og der løbende kommer materialer ind til nye bæreseler eller slynger. Er bæreselen i god stand når den returneres, renses den og der kommer nyt for i den, før den igen sælges til en ny kunde.

Hver bæresele har sin egen historie

På grund af måden bæreselerner og jakker fremstilles på, bliver hver produkt unik. Det betyder at der nærmest ikke findes 2 identiske bæreseler , selvom de er syet efter samme model. Derfor har Better World Fashion også besluttet at give hver bæresele sin helt egen historie, hvor brugerne via en app, kan tage billeder af sig selv og sin bæresele, hvorefter billedet knyttes til bæreselens historie. Det kan f.eks. være du tager en selfie af dig iført selen, mens du er til AC/DC koncept i Paris, eller mens du dyrker hanggliding i alperne. Så har de næste brugere af babyseler også mulighed for at følge med i hvor den har været. Et pudsigt lille koncept som man ikke før har set.

Udover dette nye projekt fra Danske Better World Fashion, så ser vi faktisk flere og flere ideer og projekter med fokus på at det skal være miljøvenligt og grønt. Det er selvfølgelig en rigtig god ting, men man skal dog ikke glemme at produktet nu engang er i fokus, og uden et rigtigt godt kvalitets produkt eller ide, så kan det være nok så grønt. Heldigvis har de ramt plet denne gang med et fedt design på sine bæreseler, slynger og vikler.